Higgins är en underbar kille som finner sig i allt. Han är alltid otroligt trygg, glad och social.
Higgins gillar att jobba. Favoritsporten är agility som han tränar och tävlar med sin lill-matte, Tindra. Han älskar ringträning och att visa upp sig, vilket märks när jag ställer ut honom. I ringen jobbar han och är fullt koncentrerad.  Utanför ringen är han helt avslappnad. Higgins blir inte stressad av något. Att leta efter barnen när de har gömt sig i skogen är en annan favoritaktivitet. Higgins är otroligt enkel och har en tydlig av- och på-knapp.
På somrarna brukar vi hänga nere i de småländska skogarna och då älskar han att promenera långa turer i skog och mark. Han jagar inte. Däremot hoppar han gärna i och badara i första bästa sjö — han tröttnar aldrig på att simma och hämta leksaker och pinnar. Higgins gillar att vara nära och har inget emot att ligga och mysa i knäet.
2017 blev han Svensk Utställningschampion och sedan dess har han samlat på sig flera BIR, BIM, CACIB och grupplaceringar. Higgins är mentalbeskriven och den visade att han inte bygger upp några kvarstående rädslor under momenten. Han är inte heller berörd av skott.

Information om Higgins skriven av hans ägare Maria.